فریم در ثانیه (FPS) و چیپ تصویر Super HAD CCD در دوربین مداربسته


فریم در ثانیه (FPS) و چیپ تصویر  Super HAD CCD  در دوربین مداربسته

 

نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش می دهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است. همانطور که می دانید هر تصویر متحرک از تعدادی تصویر ثابت تشکیل شده که به صورت متوالی به نمایش در می ایند. این نمایش مسلسلی وار در مغز انسان این تصور را ایجاد می کند که تصویر در حال حرکت است. طبیعتا هرچه تعداد تصاویر ثابت به وجود آورنده یک تصویر متحرک بیشتر باشد شما جزئیات بیشتری از حرکات را خواهید دید.

فریم در ثانیه (FPS) در دوربین مداربسته


چشم انسان قادر نیست بیش از 7 تا 10 فریم در ثانیه رو ببیند. این به این معناست که یک تصویر 10 فریم در ثانیه به همان میزان زنده به نظر میرسد که یک تصویر 30 فریم در ثانیه. تعداد فریم های تصویر در ثانیه زمانی اهمیت پیدا می کند که حرکتی در تصویر اتفاق بیافتد. در صورت حرکت در تصویر 30 فریم شما جزئیات خیلی کمتری را نسبت به تصویر 10 فریم از دست می دهید. در تصاویر با فریم پایین حرکت می تواند موجب تار شدن شدید تصاویر و عدم امکان تشخیص جزئیات شود. ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی PAL (مورد استفاده در ایران) 25 فریم در ثانیه است. این تعداد فریم می تواند یک تصویر زنده با کیفیت را برای شما تضمین کند. تعداد فریم تصاویر یکی از خصوصیات مهم دستگاه های DVR و دوربین های شبکه است. طبیعتا هرچه تعداد فریم تصاویر این دستگاه ها بیشتر باشد کیفیت آنها بالاتر خواهد بود.

 

 

نرخ فریم چه تاثیری در حجم و پهنای باند دوربین ها دارد؟

نرخ فریم تاثیر مستقیمی بر حجم و پهنای باند دوربین های مداربسته دارد. طبیعتا هرچه نرخ فریم شما بیشتر باشد ظرفیت فیلم های ضبط شده در هارد بیشتر خواهد شد و انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد داشت.

آیا نرخ فریم دلیل تار شدن تصاویر در طول حرکت است؟

تار شدن تصاویر در طول حرکت معمولا بیشتر به سرعت شاتر دوربین وابسته است تا نرخ فریم. نرخ فریم عموما با روان بودن تصویر رابطه دارد و تار شدن تصاویر رابطه ای با آن ندارد.

 

  1. بیشتر بخوانید: نصب دوربین مدار بسته    هایک ویژن

 

چیپ تصویر Super HAD CCD در دوربین مداربسته

 Super HAD CCD نسخه ای ارتقا یافته از حسگر HAD CCD سونی است که دارای حساسیت بالایی نسبت به نور است و در دوربین های مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرد. در این حسگر از تکنولوژی جدیدتر و پیشرفته تری نسبت به ورژن قبلی استفاده شده است. از جمله  ویژگی های این نسخه می توان به افزایش تعداد پیکسل ها و اندازه کوچکتر حسگر CCD اشاره نمود که در نتیجه منجر به کوچکتر شدن محدوده دیافراگم در سنسور شده که به دنبال آن مشکل حساسیت کم سنسور نسبت به نور نیز برطرف گردیده است.

در این ورژن، یک لنز در بالای سنسور برای تمرکز هرچه بیشتر نور قرار گرفته است، که باعث گسترش دامنه مجازی عملکرد دیافراگم شده و حساسیت نوری را نیز ارتقا بخشیده است. سونی، اولین شرکتی است که از این فناوری در سنسور تصویر CCD استفاده نموده است.

نحوه عملکرد

به طور کلی در تکنولوژی Super HAD سونی مشکلات مربوط به حساسیت نوری از دو طریق برطرف گردیده است:

1) با قرار دادن میکرولنزها به طور مستقیم در بالای هر پیکسل در CCD: بدین ترتیب نور بیشتری به طور مستقیم بر روی هر کدام از پیکسل ها به صورت جداگانه متمرکز می گردد.

2) با بهینه سازی ساختار میکرولنز ها: بدین ترتیب نواحی کاذب میان پیکسل ها کاهش یافته و همچنین میزان حجم کمتری از نور به هدر می رود.

بیشتر بخوانید: دوربین مداربسته تیاندی  دوربین مدار بسته 

تفاوت Super HAD CCD با CCD های معمولی

مزیت اصلی CCD های Super HAD نسبت به CCD های معمولی سونی حساسیت بالاتر آنها نسبت به نور است. به صورت تقریبی این CCD ها تا  دو برابر حساسیت بیشتری نسبت به CCD های معمولی در مقابل نور دارند. بدین ترتیب دوربین های مدار بسته ای که مجهز به این CCD ها باشند تصویری با حداقل نصف نویز کمتر در نورهای کم و محیط های تاریک ایجاد می کنند. این  CCD ها همچنین حدود 6db (مقدار 6 دسیبل) نسبت سیگنال به نویز کمتری دارند.

در پایان نمی توان عنوان نمود که Super HAD CCD رزولوشن تصویر شما را افزایش می دهد. این حسگر تنها به صورت بهینه از نور موجود استفاده می کند و به شما این امکان را می دهد که یک تصویر با کیفیت مناسب و با نویز و ارتعاش کمتر در محیط های کم نور و تاریک داشته باشید.